Машина за ласерско сечење
со целосна заштитна покривка
 
 
 
 
 
 

Параметри на производ

 
Модел C6 C4 C3
Работна површина 6100mm*2500mm 4000mm*2000mm 3048mm*1524mm
Ласерска излезна моќност 6000W/4000W/3000W/2000W/1500W/1000W
Точност на позиционирање ±0.05mm
Точност на репозиционирање ±0.03mm
Максимална брзина на поврзување 130m/min
Максимално забрзување 1.5G

 
 
 

Целосна заштитна покривка

 
 
icon1
 
Целосна заштита и опколување
 
 
 
 
Изолација од загадување од ласерско зрачење
 
 
 
 
Автоматско собирање саѓи
 
 
 
c
 
Осигурајте се дека областа за работа е чиста
 
 
 
 
 
 
 

Заварување на структура на кревет тип тенон - жлеб

 

 
Користи кинеска традиционална тенон - жлеб структура за да се обезбеди посилен капацитет на носивост. Прицврстувањето на спојникот и структурното лежиште обезбедуваат долгогодишна стабилност во работењето.
 
 
 

Маси за двојно брза размена

 

 
Користи кинеска традиционална тенон - жлеб структура за да се обезбеди посилен капацитет на носивост. Прицврстувањето на спојникот и структурното лежиште обезбедуваат долгогодишна стабилност во работењето.
 
 
 

Bodor Genius ласерска глава

 

 

Автоматско фокусирање

 
Применлив за повеќе фокусни должини, автоматски ја прилагодува фокусната позиција во процесот на сечење кај плочи со различна дебелина.
 

Точна

 
Поставување на фокусна должина на перфорација и фокусна должина на сечење со голема прецизност.

 
 
 

Оптегнат алуминиумски зрак

 

 
Материјал на ниво на авијација со подобрена цврстина, во голема мера ја намалува деформацијата на зракот за време на работата и ја подобрува чувствителноста на насоката при голема брзина и ефикасноста при процесирање.
 
 
 
 
 
 
 

Автоматско избегнување на пречки

 
》ACC во индустрија за ласерско сечење
 
 
 

Интелигентен анти-судир

 
Радарниот систем од 360° ќе предвиди и открие какви било пречки, овозможувајќи и на Z-оската со голема брзина веднаш да избегне пречки во случај на судар.
 
 
 
 

Поголема ефикасност, помали трошоци

 
Пониска стапка на оштетување на ласерската глава, соодветно го намалува трошокот за одржување на клиентот, со цел да се продолжи работниот век на секачот.
Избегнете го прекинот на производство предизвикано од судир - обезбедете континуирано производство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bodor Cutting 2.0

 

 
Ажурираното сечење на азот гарантира дека брзината на сечењето е 4 пати побрза од конвенционалното сечење. Мазната површина за сечење ја елиминира потребата за други процедури. Повисоката ефикасност на обработката заштедува трошоци за работна сила.
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud Платформа за ласерски влакна и ЦНЦ Машини