Машина за ласерско сечење
со целосна заштитна покривка
 
 
 
 
 
 

Параметри на производот

 

Модел C12 C8 C6 C4 C3
Работна површина 12500mm*2600mm 8000mm*2500mm 6100mm*2500mm 4000mm*2000mm 3048mm*1524mm
Ласерска излезна моќност 40kW/30kW/20kW/12kW/6kW/3kW 40kW/30kW/20kW/12kW/6kW/3kW/2kW/1.5kW
Точност за позиционирање ±0.05mm
Точност на репозиционирање ±0.03mm
Максимална брзина на поврзување 110m/min
Максимално забрзување 1.5G
 
 
 

Целосна заштитна покривка

 
 
icon1
 
Целосна заштита и опколување
 
 
 
 
Изолација од загадување од ласерско зрачење
 
 
 
 
Автоматско собирање саѓи
 
 
 
c
 
Осигурајте се дека областа за работа е чиста
 
 
 
 
 
 
 

Кревет со структура од заварени плочи на принцип жлеб – отвор (Tenon-and-mortise)

 

 
Користи кинеска традиционална тенон - жлеб структура за да се обезбеди посилен капацитет на носивост. Прицврстувањето на спојникот и структурното лежиште обезбедуваат долгогодишна стабилност во работењето.
 
 
 

Двојни маси за брза размена

 

 
Користи кинеска традиционална тенон - жлеб структура за да се обезбеди посилен капацитет на носивост. Прицврстувањето на спојникот и структурното лежиште обезбедуваат долгогодишна стабилност во работењето.
 
 
 

Ласерска глава Bodor Genius

 

 

Автоматско фокусирање

 
Применлив за повеќе фокусни должини, автоматски ја прилагодува фокусната позиција во процесот на сечење кај плочи со различна дебелина.
 

Прецизност

 
Поставување на фокусна должина на перфорација и фокусна должина на сечење со голема прецизност.

 
 
 

Екструдиран алуминиумски профил

 

 
Материјал на ниво на авијација со подобрена цврстина, во голема мера ја намалува деформацијата на зракот за време на работата и ја подобрува чувствителноста на насоката при голема брзина и ефикасноста при процесирање.
 
 
 
 
 
 
 

Автоматско избегнување на пречки

 
》ACC во индустрија за ласерско сечење
 
 
 

Интелигентен анти-судир

 
Радарниот систем од 360° ќе предвиди и открие какви било пречки, овозможувајќи и на Z-оската со голема брзина веднаш да избегне пречки во случај на судар.
 
 
 
 

Овозможува поголема ефикасност, помалку трошоци

 
Пониска стапка на оштетување на главата на ласерот, што заначително го намалува трошокот за клиентот за одржување, а во исто време овозможува подолга издржливост.
Се избегнува прекин на производството предизвикано заради пречки со што обезбедувате континуирано производство.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bodor Cutting 2.0

 

 
Надграденото азотно сечење обезбедува брзината на сечење да биде најмногу 4 пати од брзината на обичното сечење. Мазната површина за сечење ја намалува потребата од други постапки. Поголемата ефикасност на обработка заштедува трошоци за работна сила.
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud платформа за CNC машини за ласерко сечење