Параметри на производот

 

Модел E3015 E4020 E6020 E6025
Работна површина 3000mm*1500mm 4000mm*2000mm 6100mm*2000mm 6100mm*2500mm
Ласерска излезна моќност 6000w/3000w/2000w/1500w
Точност за позиционирање по оските X / Y 0.03mm 0.05mm
Точност на репозиционирање по оските X / Y 0.02mm 0.03mm
Максимална брзина на поврзување по X / Y-оските 140m/min

 
 
 

Автоматски систем за измена со двојна платформа

 
 
 
 
Брзината на движењето го намалува времето за вчитување, замена за 10 секунди.
 
 
 
 
Брзата размена помеѓу двете платформи значително ја подобрува ефикасноста на работата
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автоматски менувач на млазници

 
 • Вклучен систем за прецизна контрола на автоматска замена на млазниците со различни материјали и дебелини.

 • Погонскиот систем со висока прецизност обезбедува сигурна замена и стабилност

 • Најновите функции за автоматска калибрација и чистење постигнуваат целосна автоматизација на калибрацијата на ласерската глава и чистењето на млазницата, што пак овозможува намалување на рачна работа за одржување.

 • Целосно затворената заштита на целата опрема ги подобрува безбедносните перформанси на деловите и безбедноста при работа.
 
 
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud платформа за CNC машини за ласерко сечење
 
 
 
 
 
 
 
 

Основа изработена од леано железо

 
 
Употребата на графитни делови, чија најниска јачина на затегнување е 200MPa, овозможува силна апсорпција поместувања и отпорност на абење. Содржи висок степен на јаглерод, со голема јачина и цврстина. Осетливоста на ниски температури и јазови во основата ги намалуваат загубите при употребата, задржувајќи ја прецизноста во работењето подолг период, а во исто време без деформации на основата за целиот животен циклус.
 
By setting perforation focal length and cutting focal length respectively, the cutting is more accurate.
 
 
 
 
 
 

Автоматско избегнување на пречки

 
》ACC во индустрија за ласерско сечење
 
 
 

Интелигентен анти-судир

 
Радарниот систем од 360 степени ќе предвиди и открие какви било пречки, овозможувајќи и на Z-оската со голема брзина веднаш да избегне пречки доколку се случат
 
 
 
 

Овозможува поголема ефикасност, помалку трошоци

 
Пониска стапка на оштетување на главата на ласерот, што заначително го намалува трошокот за клиентот за одржување, а во исто време овозможува подолга издржливост.
Се избегнува прекин на производството предизвикано заради пречки со што обезбедувате континуирано производство.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ласерска глава со автоматско фокусирање

 

 • Автоматски фокус
  Применлив за повеќе фокусни должини, автоматски ја прилагодува фокусната позиција во процесот на сечење кај плочи со различна дебелина.

 • Самостојна
  Фокусната должина е контролирана од оперативен систем, кој е автоматски, нема рачно регулирање и го намалува бројот на грешки.

 • Брза
  Усвоената Bodor технологија за перфорација на молња го намалува работното време за 90%. Ласерската глава со автоматско фокусирање може автоматски да ги прочита параметрите за складирање на системот при промена на различни метални плочи, со што се реализира совршено сечење со употреба на помалку гас и електрична енергија за пониска цена и голема ефикасност.

 • Прецизност
  Поставување на фокусна должина на перфорација и фокусна должина на сечење со голема прецизност.
 • Издржлива
  Вградената двојна структура за ладење на вода која обезбедува постојана температура на компонентите на колематизација и фокусирање, спречува прегревање на леќите и го продолжува нивниот работен век .
 
 
 
 
 
 

Аларм за низок притисок на помошниот гас

 
Обезбедува откривање на притисок во реално време, известува за погрешни информации, обезбедува следење на квалитет и прецизнос на сечење, известува за навремена замена на гас.
 
 
 

Лиена алуминиумска греда

 
Формирана и вклопена во интегрален челичен калап и die-casting технологија, лесната греда овозможува операции на опремата со голема брзина, подобрувајќи ги ефикасноста и квалитетот на обработката.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Со вештачкото стареење (вид тестирање на корозија), и третман за подобрување и финиширање, гредата поседува добар интегритет, цврстина, квалитетна површина, ригидност и еластичност. Алуминиумската легура се карактеризира со мала тежина и силна цврстина, кои се корисни за голема брзина на движење при обработка, а големата флексибилност е корисна за брзото сечење на разни материјали со висока точност. Лесната греда и дава на опремата голема брзина на работа, подобрувајќи ја ефикасноста на обработката и онбезбедувајќи подобар квалитет.
 
 
 
 

Контрола на допир

 
Екранот на допир со двојни HD камери овозможува врвно искуство! Први во употреба на UI дизајн во светот со што овозможува приказ на екран на процесната табела, правејќи ја обработката поинтуитивна; Елегантната форма точно се вклопува во основата на машината. Силниот водоотпорен систем со добар проток на воздух создава одличен простор за поудобна работа.
 
 
 
 
Опрема за безжично далечинско управување.

Големината е колку еден мобилен телефон и може да се ракува со една рака.

Елегантните облини добро се вклопуваат на дланката.

Атрактивен магнетски дизајн кој може да биде додаден во основата на машината во секое време во било кој дел од работниоот процес.

Привлечна и удобна форма.