Ласерска машина за сечење Е-Т

 
Двојни платформи, повеќе функции
 
 
 

Параметри на производ

 
Модел E3015T E4020T E6020T
Работна површина 3000*1500mm 4000*2000mm 6100*2000mm
Ласерска излезна моќност 6000w/4000w/3000w/2000w/1500w/1000w
Ефективен дијаметар за сечење на цевки Φ20-Φ230mm / Φ20-Φ360mm
Ефективен дијаметар за сечење квадратни цевки □20*20-□160*160mm / □20*20-□260*260mm

Правоаголна цевка
Мин. должина на работ

Макс. дијаметар на надворешниот круг
≥20mm

≤230mm / ≤360mm
Ефективна должина на сечење на цевките 3m/6m
Точност за позиционирање на оските X / Y / U 0.05mm
Точност за репозиционирање на оските X / Y / U 0.03mm
X / Y-оска максимална брзина на поврзување 100m/min
Максимална брзина на U оската 30m/min
 
 
 

Кревет од Леано Железо

  • Употребата на графитни делчиња на кои најниската јачина на затегнување им е 200MPa задржува силна апсорпција на шок и отпорност на абење.
 • Голема содржина на јаглерод, голема јачина на компресија и голема цврстина.
 • Ниската топлинска чувствителност и чувствителноста на јазови во креветот ја намалуваат загубата на опремата при употреба, ја одржуваат прецизноста долгорочно стабилна, а креветот нема да се деформира со текот на времето.
 
 
 
 
 
 

Автоматски менувач на млазници

 
 • Усвојување на точен систем за контрола за автоматско заменување на млазниците со различни материјали и дебелини.

 • Погонски систем со голема прецизност кој обезбедува сигурна замена и стабилност

 • Најновите функции за автоматска калибрација и чистење постигнуваат целосна автоматска калибрација на ласерската глава и чистењето на млазницата ја намалува повторувачката мануелна работа.

 • Целосно затворената заштита на целата опрема ги подобрува безбедносните перформанси на деловите и безбедноста на луѓето.
 
 
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud Платформа за ласерски влакна и ЦНЦ Машини
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Брзина на движење, размена за 10 секунди, бр.1 во индустријата

 
Систем со две автоматски платформи за размена

Брзото разменување помеѓу двете платформи значително ја подобрува ефикасноста во работата. Системот за пренесување на решетката и запчаникот има подобра цврстина и поголема точност, заштедуа време, ја прави работата поефикасна. Најголема брзина за размена на платформа е 10 секунди.

 
a_service
 
 
 
 
 
 

Автоматско избегнување на пречки

 
》ACC во индустрија за ласерско сечење
 
 
 

Интелигентен анти-судир

 
Радарниот систем од 360° ќе предвиди и открие какви било пречки, овозможувајќи и на Z-оската со голема брзина веднаш да избегне пречки во случај на судар.
 
 
 
 

Поголема ефикасност, помали трошоци

 
Пониска стапка на оштетување на ласерската глава, соодветно го намалува трошокот за одржување на клиентот, со цел да се продолжи работниот век на секачот.
Избегнете го прекинот на производство предизвикано од судир - обезбедете континуирано производство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ласерска глава со автоматско фокусирање

 

 • Автоматски фокус
  Применлив за повеќе фокусни должини, автоматски ја прилагодува фокусната позиција во процесот на сечење кај плочи со различна дебелина.

 • Самостојна
  Фокусната должина е контролирана од оперативен систем, кој е автоматски, нема рачно регулирање и го намалува бројот на грешки.

 • Брза
  Усвоената Bodor технологија за перфорација на молња го намалува работното време за 90%. Ласерската глава со автоматско фокусирање може автоматски да ги прочита параметрите за складирање на системот при промена на различни метални плочи, со што се реализира совршено сечење со употреба на помалку гас и електрична енергија за пониска цена и голема ефикасност.

 • Точна
  Поставување на фокусна должина на перфорација и фокусна должина на сечење со голема прецизност.

 • Издржлива
  Вградената двојна структура за ладење на вода која обезбедува постојана температура на компонентите на колематизација и фокусирање, спречува прегревање на леќите и го продолжува нивниот работен век .
 
 
 
 
 
 
 
 

Контрола на допир

 
Екранот на допир со двојни HD камери ви овозможува врвно искуство! Првиот кој користи UI дизајн во светот со што овозможува приказ на табелата за обработка на екран, правејќи ја обработката поинтуитивна; Елегантната форма точно се вклопува во каросеријата на машината. Силниот водоотпорен систем кој истовремено овозможува и добар проток на воздух создава најдобар простор за поудобна работа.

 
 
 
 
Опрема за безжично далечинско управување.

Големина на мобилен телефон кој може да се ракува со една рака.

Елегантни облини кои добро се вклопуваат во дланката.

Атрактивен дизајн кој се апсорбира во машинскиот кревет во секое време, достапен во секое време.

Формата на манго е жива и живописна.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Самоцентрирачка стега

 
Автоматската електрична стега, струјата на моторот на стегање е чувствителна, прилагодлива и стабилна, опсегот на стегање е поширок и силата на стегање е поголема. Недеструктивно стегање на цевки, брзо автоматско центрирање и стегање на цевки, перформансот е постабилен. Големината на стегата е помала, инерцијата на ротација е мала, а динамичните перформанси се силни. Самоцентрирачката електрична стега, режим на запченички пренос, поголема ефикасност на преносот, долг работен век и голема работна сигурност.
 
 
 
 
 
 

Функција за аларм при низок притисок на помошниот гас

 
Обезбедува детекција на притисок во реално време – известување за абнормални активности, обезбедува ефект на сечење,прецизност и навремена замена на гасот.
 
 
 
 
 
 

WIFI Далечинска интелигентна помош

 
Глобална повратна информација во реално време
Обезбедување на анализа на дефекти во реално време и решавање на проблеми.
 
 
 
 
 
 
 

Лиена алуминиумска дема

 
Интегрален челичен калап за леење под притисок, лесен, флексибилен и ефикасен
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
По вештачкото стареење (вид тестирање на корозија), третман за решение и финиширање, Демата поседува добар интегритет, цврстина, квалитетна површина, ригидност и еластичност. Алуминиумската легура се карактеризира со мала тежина и силна цврстина, кои се корисни за голема брзина на движење во обработката, а големата флексибилност е корисна за брзото сечење на разни графики со висока точност. Лесната дема може да и даде на опремата голема брзина на работа, подобрувајќи ја ефикасноста на обработката за да се обезбеди подобар квалитет.