Ласерска машина за сечење со двојна употреба F-T

 
Една машина со повеќе функции
 
Подобрен изглед
 
 
 
 
 
 

Параметри на производ

 
Модел F3T F4T F6020T
Работна површина 3000*1524mm 4000*2000mm 6100*2000mm
Ласерска излезна моќност 6000w(F6020T)/3000w/2000w/1500w
Ефективен дијаметар за сечење на цевки Φ20-Φ230mm
Ефективен дијаметар за сечење на квадратни цевки □20*20-□160*160mm


Правоаголна цевка

Мин. должина на работ


Макс. дијаметар на надворешниот круг
≥20mm


≤230mm
Ефективна должина на сечење на цевките 3m/6m
Точност за позиционирање на оските X / Y / U 0.03mm 0.05mm
Точност за репозиционирање на оските X / Y / U 0.02mm 0.03mm
X / Y-оска максимална брзина на поврзување 140m/min 100m/min
Максимална брзина на U оската 30m/min
 
 
 

Основа изработена од леано железо

 
 
Употребата на графитни делови, чија најниска јачина на затегнување е 200MPa, овозможува силна апсорпција поместувања и отпорност на абење. Содржи висок степен на јаглерод, со голема јачина и цврстина. Осетливоста на ниски температури и јазови во основата ги намалуваат загубите при употребата, задржувајќи ја прецизноста во работењето подолг период, а во исто време без деформации на основата за целиот животен циклус.
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud платформа за CNC машини за ласерко сечење
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ласерска глава со автоматско фокусирање

 

 • Автоматски фокус
  Применлив за повеќе фокални должини, автоматски прилагодлива фокална позиција во процесот на сечење на парчиња со различна дебелина.

 • Самостојност
  Фокалната должина е контролирана оперативен систем без мануелна регулација, со помалку грешки,

 • Брзина
  Употребената Бодор технологија за отсекување со светлина овозжува намалување на 90% од процесното време. Ласерската глава со автоматско фокусирањеможе автоматски да ги прочита параметрите за системско складирање при промена на различни метални плочи, со што се реализира совршено отсекување со помала потрошувачка на гас, електрична енергија, со помал трошок, и со голема ефикасност.

 • Прецизност
  Соодветно поставување на фокусна должина за пробивање и сечење за подобра прецизност.

 • Издржливост
  Вградената двојна структура за ладење со вода обезбедува постојана температура на компонентите за калимирање и фокусирање, со што се спречува прегревањето на леќите, а со тоа се продолжува нивниот работен век.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автоматско избегнување на пречки

 
》ACC во индустрија за ласерско сечење
 
 
 

Интелигентен анти-судир

 
Радарниот систем од 360 степени ќе предвиди и открие какви било пречки, овозможувајќи и на Z-оската со голема брзина веднаш да избегне пречки доколку се случат
 
 
 
 

Овозможува поголема ефикасност, помалку трошоци

 
Пониска стапка на оштетување на главата на ласерот, што заначително го намалува трошокот за клиентот за одржување, а во исто време овозможува подолга издржливост.
Се избегнува прекин на производството предизвикано заради пречки со што обезбедувате континуирано производство.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Контрола на допир

 
Екранот на допир со двојни HD камери ви овозможува врвно искуство! Првиот кој користи UI дизајн во светот со што овозможува приказ на табелата за обработка на екран, правејќи ја обработката поинтуитивна; Елегантната форма точно се вклопува во каросеријата на машината. Силниот водоотпорен систем кој истовремено овозможува и добар проток на воздух создава најдобар простор за поудобна работа.

 
 
 
 
Опрема за безжично далечинско управување.

Големина на мобилен телефон кој може да се ракува со една рака.

Елегантни облини кои добро се вклопуваат во дланката.

Атрактивен дизајн кој се апсорбира во машинскиот кревет во секое време, достапен во секое време.

Формата на манго е жива и живописна.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Самоцентрирачка стега

 
Автоматската електрична стега, струјата на моторот на стегање е чувствителна, прилагодлива и стабилна, опсегот на стегање е поширок и силата на стегање е поголема. Недеструктивно стегање на цевки, брзо автоматско центрирање и стегање на цевки, перформансот е постабилен. Големината на стегата е помала, инерцијата на ротација е мала, а динамичните перформанси се силни. Самоцентрирачката електрична стега, режим на запченички пренос, поголема ефикасност на преносот, долг работен век и голема работна сигурност.
 
 
 
 
 
 

Лиена алуминиумска греда

 
Интегрален челичен калап за леење под притисок, лесен, флексибилен и ефикасен
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Со вештачкото стареење (вид тестирање на корозија), и третман за подобрување и финиширање, гредата поседува добар интегритет, цврстина, квалитетна површина, ригидност и еластичност. Алуминиумската легура се карактеризира со мала тежина и силна цврстина, кои се корисни за голема брзина на движење при обработка, а големата флексибилност е корисна за брзото сечење на разни материјали со висока точност. Лесната греда и дава на опремата голема брзина на работа, подобрувајќи ја ефикасноста на обработката и онбезбедувајќи подобар квалитет.