M500

 
 
Машина за ласерско сечење на цевки
со повеќе стеги
 
Сегментирано лежиште со спојување од леано железо
 
Подесувања со четири стеги
 
 
 

Параметри на производ

 
Модел M230 M360 M500
Ласерска излезна моќност 6000w/3000w/2000w/1500w
Количина на стеги 4
Најкраток преостанат материјал 0
Ефективен дијаметар за сечење на квадратни цевки □20*20-□160*160mm □38*38-□254*254mm □60*60-□325*325mm
Правоаголна цевка Должина на работ


Дијаметар на надворешниот круг
20mm-160mm


≤230mm
38mm-254mm


≤360mm
60mm-350mm


≤460mm
Ефективен дијаметар на отсекување на тркалезна цевка Φ20-Φ230mm Φ38-Φ360mm Φ60-Φ460mm
Максимална должина на машинска обработка на цевката 9200mm 12000mm
Максимална брзина на ротирање на стегата 100r/min 80r/min 40r/min
Точност на позиционирање по X / Y оски 0.05mm 0.06mm
Точност на репозиционирање по X / Y оски 0.03mm 0.04mm
Максималнка тежина на цевка 200kg 700kg 1800kg

 
 
 

Сегментирано спојување на лежиште од леано железо

 
Стабилност
Сегментираното спојување на лежиштетот од леано железо е со одлични перформанси на обработка.

Издржливост
Употребата на графитни делчиња, на кои најниската јачина на затегнување им е 200Mpa, овозможува силна апсорпција на шок и отпорност на абење, висока цврстина, висока содржина на јаглерод, висока јачина на компресија. Ниската осетливост на засеците и термичката осетливост на лежиштеото од леано железо ја намалуваат загубата при работа на опремата, задржувајќи ја непроменета прецизноста на сечењето, и без деформации за време на работниот век.
 
 
 

Конфигурација со четири стеги

 
 
 
 
CNC електрични стеги
 
 
 
 
максимален капацитет за носивост
 
 
 
 
максимален опсег на големина на стегање
 
 
 
 
максимална должина на цевка
 
 
 
 
0 останат материјал
 
 
 
 
 
 
 

Интелигентна обработка

 
 
Интелигентниот систем за контрола може автоматски да избере технологија на сечење и да ја детектира калибрацијата, трагите на работ, производство според податоците на материјалот на цевките и дебелината на ѕидовите.
 
 
 
 

Уред за целосно автоматско натоварување и истоварување

 
Уредот за целосно автоматски утовар и истовар ја намалува неефикасноста предизвикана од чести процеси на товарење, со помали трошоци и поголема ефикасност.
 
 
 
 
 

Широк опсег на сечење на цевки и дебелина на ѕидовите

 
 
 
 
 

Безбедни и усогласени со животната средина

 
Целосната заштита на површината за за сечење, повеќе можности за отстранување на воздухот и прашината, и разни модули на сензори за безбедност, обезбедуваат безбедност и на персоналот и опремата.
 
 
 
 

Подвижна поддршка за цевки, Хоризонтално стегање на цевка

 

 
Овозможува заштита од тресење и нишање на цевката при процесот на сечење.
 
 
 
 

3Д сечење

 

 
Тридимензионалната глава за сечење со четири оски реализира конусно сечење со ± 45 ° и 3Д сечење.

 
 
 
 

Примероци од сечење

 
Погоден е за сечење јаглероден челик, не'рѓосувачки челик, алуминиум, месинг и легура на метални материјали.