Параметри на производот

 

Модел P3015 P4020 P6020 P6025 P8025
Работна
површина
3000mm*1500mm 4000mm*2000mm 6100mm*2000mm 6100mm*2500mm 8100mm*2500mm
Ласерска
излезна
моќност
20000w/15000w/12000w/8000w/6000w/4000w/3000w/2000w/1500w/1000w
Точност за позиционирање на X/Y оски
0.03mm 0.05mm
Точност за репозиционирање на X/Y оски 0.02mm 0.03mm
Максимална брзина на поврзување на X / Y-оските. 140m/min

 
 
 

Еколошки и Здраво

 

 
Целосно затворен систем кој овозможува поголема безбедност при употреба; стаклото за ласерска заштита кое ги штити луѓето од ласерското зрачење; еколошки систем за автоматско собирање на чад и прашина; интелигентен систем за мониторинг што ја намалува стапката на несреќи, со што уживаме во убавината и здравјето во процесот на сечење.
 
a_service
 
 
 
 
 
 

Автоматски менувач на млазници

 
 • Усвојување на точен систем за контрола за автоматско заменување на млазниците со различни материјали и дебелини.

 • Погонски систем со голема прецизност кој обезбедува сигурна замена и стабилност

 • Најновите функции за автоматска калибрација и чистење постигнуваат целосна автоматска калибрација на ласерската глава и чистењето на млазницата ја намалува повторувачката мануелна работа.

 • Целосно затворената заштита на целата опрема ги подобрува безбедносните перформанси на деловите и безбедноста на луѓето.
 
 
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud Платформа за ласерски влакна и ЦНЦ Машини
 
 
 
 
 
 
 
 

Кревет од Леано Железо

  • Употребата на графитни делчиња на кои најниската јачина на затегнување им е 200MPa задржува силна апсорпција на шок и отпорност на абење.
 • Голема содржина на јаглерод, голема јачина на компресија и голема цврстина.
 • Ниската топлинска чувствителност и чувствителноста на јазови во креветот ја намалуваат загубата на опремата при употреба, ја одржуваат прецизноста долгорочно стабилна, а креветот нема да се деформира со текот на времето.
 
By setting perforation focal length and cutting focal length respectively, the cutting is more accurate.
 
 
 
 
 
 

Автоматско избегнување на пречки

 
》ACC во индустрија за ласерско сечење
 
 
 

Интелигентен анти-судир

 
Радарниот систем од 360° ќе предвиди и открие какви било пречки, овозможувајќи и на Z-оската со голема брзина веднаш да избегне пречки во случај на судар.
 
 
 
 

Поголема ефикасност, помали трошоци

 
Пониска стапка на оштетување на ласерската глава, соодветно го намалува трошокот за одржување на клиентот, со цел да се продолжи работниот век на секачот.
Избегнете го прекинот на производство предизвикано од судир - обезбедете континуирано производство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ласерска глава со автоматско фокусирање

 

 • Автоматски фокус
  Применлив за повеќе фокусни должини, автоматски ја прилагодува фокусната позиција во процесот на сечење кај плочи со различна дебелина.

 • Самостојна
  Фокусната должина е контролирана од оперативен систем, кој е автоматски, нема рачно регулирање и го намалува бројот на грешки.

 • Брза
  Усвоената Bodor технологија за перфорација на молња го намалува работното време за 90%. Ласерската глава со автоматско фокусирање може автоматски да ги прочита параметрите за складирање на системот при промена на различни метални плочи, со што се реализира совршено сечење со употреба на помалку гас и електрична енергија за пониска цена и голема ефикасност.

 • Точна
  Поставување на фокусна должина на перфорација и фокусна должина на сечење со голема прецизност.

 • Издржлива
  Вградената двојна структура за ладење на вода која обезбедува постојана температура на компонентите на колематизација и фокусирање, спречува прегревање на леќите и го продолжува нивниот работен век .
 
 
 
 
 
 
 

Контрола на допир

 
Екранот на допир со двојни HD камери ви овозможува врвно искуство! Првиот кој користи UI дизајн во светот со што овозможува приказ на табелата за обработка на екран, правејќи ја обработката поинтуитивна; Елегантната форма точно се вклопува во каросеријата на машината. Силниот водоотпорен систем кој истовремено овозможува и добар проток на воздух создава најдобар простор за поудобна работа.

 
 
 
 
Опрема за безжично далечинско управување.

Големина на мобилен телефон кој може да се ракува со една рака.

Елегантни облини кои добро се вклопуваат во дланката.

Атрактивен дизајн кој се апсорбира во машинскиот кревет во секое време, достапен во секое време.

Формата на манго е жива и живописна.


 
 
 
 
 
 
 

Лиена алуминиумска дема

 
Интегрален челичен калап за леење под притисок, лесен, флексибилен и ефикасен
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
По вештачкото стареење (вид тестирање на корозија), третман за решение и финиширање, Демата поседува добар интегритет, цврстина, квалитетна површина, ригидност и еластичност. Алуминиумската легура се карактеризира со мала тежина и силна цврстина, кои се корисни за голема брзина на движење во обработката, а големата флексибилност е корисна за брзото сечење на разни графики со висока точност. Лесната дема може да и даде на опремата голема брзина на работа, подобрувајќи ја ефикасноста на обработката за да се обезбеди подобар квалитет.