P-T серија

 
ДВОЈНА УПОТРЕБА НА
ЛАСЕРСКАТА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ

Безбедна • Еколошка
 
 
 
 
 
 

Параметри на производ

 

Модел P3015T P4020T
Работна површина 3000mm*1500mm 4000mm*2000mm
Ласерска излезна моќност 6000w/4000w/3000w/2000w/1500w/1000w
Ефективен дијаметар за сечење на цевки Φ20- Φ230mm
Ефективен дијаметар за сечење квадратни цевки □20*20-□160*160mm

Правоаголна цевка
Мин. должина на работ

Макс. дијаметар на надворешниот круг
≥20mm

≤230mm
Ефективна должина на сечење на цевките 3m/6m
Точност за позиционирање на оските X / Y / U 0.05mm
Точност за репозиционирање на оските X / Y / U 0.03mm
X / Y-оска максимална брзина на поврзување 100m/min
Максимална брзина на U оската 30m/min
 
 
 

Кревет од Леано Железо

  • Употребата на графитни делчиња на кои најниската јачина на затегнување им е 200MPa задржува силна апсорпција на шок и отпорност на абење.
 • Голема содржина на јаглерод, голема јачина на компресија и голема цврстина.
 • Ниската топлинска чувствителност и чувствителноста на јазови во креветот ја намалуваат загубата на опремата при употреба, ја одржуваат прецизноста долгорочно стабилна, а креветот нема да се деформира со текот на времето.
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud Платформа за ласерски влакна и ЦНЦ Машини
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Брзина на движење, размена за 10 секунди, бр.1 во индустријата

 
Систем со две автоматски платформи за размена

Брзото разменување помеѓу двете платформи значително ја подобрува ефикасноста во работата. Системот за пренесување на решетката и запчаникот има подобра цврстина и поголема точност, заштедува време, ја прави работата поефикасна. Најголема брзина за размена на платформа е 10 секунди.

 
a_service
 
 
 
 
 
 
 

Ласерска глава со автоматско фокусирање

 

 • Автоматски фокус
  Применлив за повеќе фокусни должини, автоматски ја прилагодува фокусната позиција во процесот на сечење кај плочи со различна дебелина.

 • Самостојна
  Фокусната должина е контролирана од оперативен систем, кој е автоматски, нема рачно регулирање и го намалува бројот на грешки.

 • Брза
  Усвоената Bodor технологија за перфорација на молња го намалува работното време за 90%. Ласерската глава со автоматско фокусирање може автоматски да ги прочита параметрите за складирање на системот при промена на различни метални плочи, со што се реализира совршено сечење со употреба на помалку гас и електрична енергија за пониска цена и голема ефикасност.

 • Точна
  Поставување на фокусна должина на перфорација и фокусна должина на сечење со голема прецизност.

 • Издржлива
  Вградената двојна структура за ладење на вода која обезбедува постојана температура на компонентите на колематизација и фокусирање, спречува прегревање на леќите и го продолжува нивниот работен век .
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автоматско избегнување на пречки

 
》ACC во индустрија за ласерско сечење
 
 
 

Интелигентен анти-судир

 
Радарниот систем од 360° ќе предвиди и открие какви било пречки, овозможувајќи и на Z-оската со голема брзина веднаш да избегне пречки во случај на судар.
 
 
 
 

Поголема ефикасност, помали трошоци

 
Пониска стапка на оштетување на ласерската глава, соодветно го намалува трошокот за одржување на клиентот, со цел да се продолжи работниот век на секачот.
Избегнете го прекинот на производство предизвикано од судир - обезбедете континуирано производство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пријатно и здраво за околината

 
Целосна заштитна обвивка


Целосно затворен систем кој овозможува поголема безбедност при употреба; стаклото за ласерска заштита кое ги штити луѓето од ласерското зрачење; еколошки систем за автоматско собирање на чад и прашина; интелигентен систем за мониторинг што ја намалува стапката на несреќи, со што уживаме во убавината и здравјето во процесот на сечење.

 
a_service
 
 
 
 
 
 
 

Самоцентрирачка стега

 
Автоматската електрична стега, струјата на моторот на стегање е чувствителна, прилагодлива и стабилна, опсегот на стегање е поширок и силата на стегање е поголема. Недеструктивно стегање на цевки, брзо автоматско центрирање и стегање на цевки, перформансот е постабилен. Големината на стегата е помала, инерцијата на ротација е мала, а динамичните перформанси се силни. Самоцентрирачката електрична стега, режим на запчанички пренос, поголема ефикасност на преносот, долг работен век и голема работна сигурност.
 
 
 
 
 
 

Функција за аларм при низок притисок на помошниот гас

 
Обезбедува детекција на притисок во реално време – известување за абнормални активности, обезбедува ефект на сечење,прецизност и навремена замена на гасот.
 
 
 
 
 
 

WIFI Далечинска интелигентна помош

 
Глобална повратна информација во реално време
Обезбедување на анализа на дефекти во реално време и решавање на проблеми.
 
 
 
 
 
 
 

Приказ на оперативниот систем

 
Елегантен изглед

Првиот кој користи UI дизајн во светот со што овозможува приказ на табелата за обработка на екран, правејќи ја обработката поинтуитивна; Елегантната форма точно се вклопува во каросеријата на машината. Силниот водоотпорен систем кој истовремено овозможува и добар проток на воздух создава најдобар простор за поудобна работа.Дијамантскиот процес на сечење и HD плазма екранот од калено стакло го прават екранот исклучителен и удобен за употреба.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Лиена алуминиумска дема

 
Интегрален челичен калап за леење под притисок, лесен, флексибилен и ефикасен
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
По вештачкото стареење (вид тестирање на корозија), третман за решение и финиширање, Демата поседува добар интегритет, цврстина, квалитетна површина, ригидност и еластичност. Алуминиумската легура се карактеризира со мала тежина и силна цврстина, кои се корисни за голема брзина на движење во обработката, а големата флексибилност е корисна за брзото сечење на разни графики со висока точност. Лесната дема може да и даде на опремата голема брзина на работа, подобрувајќи ја ефикасноста на обработката за да се обезбеди подобар квалитет.