Параметри на производот

 


Модел P3 P4 P6 Lean P6 P8
Работна површина 3048mm*1524mm 4000mm*2000mm 6100mm*2000mm 6100mm*2500mm 8100mm*2500mm
Ласерска излезна моќност 40000w/30000w/20000w/12000w/6000w/3000w/2000w/1500w
Точност за позиционирање по оските X / Y 0.03mm 0.05mm
Точност на репозиционирање по оските X / Y 0.02mm 0.03mm
Максимално забрзување на поврзување по X / Y-оските 2.5G 2G
Максимална брзина на поврзување по X / Y-оските 169m/min 
 
 

Задоволува стандарди за здрава животна средина

 

 
Целосната затворена заштита ја подобрува безбедноста при користењето; стаклото за заштита на ласерот овозможува заштита при работа од ласерско зрачење; системот за автоматско собирање на чад и прашина овозможува заштита на животната средина; интелигентниот систем за мониторинг ја намалува стапката на повреди при работа, што овозможува безбедна работа при процесот на сечење.
 
a_service
 
 
 
 
 
 

Автоматски менувач на млазници

 
 • Вклучен систем за прецизна контрола на автоматска замена на млазниците со различни материјали и дебелини.

 • Погонскиот систем со висока прецизност обезбедува сигурна замена и стабилност

 • Најновите функции за автоматска калибрација и чистење постигнуваат целосна автоматизација на калибрацијата на ласерската глава и чистењето на млазницата, што пак овозможува намалување на рачна работа за одржување.

 • Целосно затворената заштита на целата опрема ги подобрува безбедносните перформанси на деловите и безбедноста при работа.
 
 
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud платформа за CNC машини за ласерко сечење
 
 
 
 
 
 
 
 

Основа изработена од леано железо

 
 
Употребата на графитни делови, чија најниска јачина на затегнување е 200MPa, овозможува силна апсорпција поместувања и отпорност на абење. Содржи висок степен на јаглерод, со голема јачина и цврстина. Осетливоста на ниски температури и јазови во основата ги намалуваат загубите при употребата, задржувајќи ја прецизноста во работењето подолг период, а во исто време без деформации на основата за целиот животен циклус.
 
By setting perforation focal length and cutting focal length respectively, the cutting is more accurate.
 
 
 
 
 
 

Автоматско избегнување на пречки

 
》ACC во индустријата за ласерско сечење
 
 
 

Интелигентен анти-судир

 
Радарниот систем од 360 степени ќе предвиди и открие какви било пречки, овозможувајќи и на Z-оската со голема брзина веднаш да избегне пречки доколку се случат
 
 
 
 

Овозможува поголема ефикасност, помалку трошоци

 
Пониска стапка на оштетување на главата на ласерот, што заначително го намалува трошокот за клиентот за одржување, а во исто време овозможува подолга издржливост.
Се избегнува прекин на производството предизвикано заради пречки со што обезбедувате континуирано производство.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ласерска глава со автоматско фокусирање

 

 • Автоматски фокус
  Применлив за повеќе фокални должини, автоматски прилагодлива фокална позиција во процесот на сечење на парчиња со различна дебелина.

 • Самостојност
  Фокалната должина е контролирана оперативен систем без мануелна регулација, со помалку грешки,

 • Брзина
  Употребената Бодор технологија за отсекување со светлина овозжува намалување на 90% од процесното време. Ласерската глава со автоматско фокусирањеможе автоматски да ги прочита параметрите за системско складирање при промена на различни метални плочи, со што се реализира совршено отсекување со помала потрошувачка на гас, електрична енергија, со помал трошок, и со голема ефикасност.

 • Прецизност
  Соодветно поставување на фокусна должина за пробивање и сечење за подобра прецизност.

 • Издржливост
  Вградената двојна структура за ладење со вода обезбедува постојана температура на компонентите за калимирање и фокусирање, со што се спречува прегревањето на леќите, а со тоа се продолжува нивниот работен век.
 
 
 
 
 
 
 

Контрола на допир

 
Екранот на допир со двојни HD камери овозможува врвно искуство! Први во употреба на UI дизајн во светот со што овозможува приказ на екран на процесната табела, правејќи ја обработката поинтуитивна; Елегантната форма точно се вклопува во основата на машината. Силниот водоотпорен систем со добар проток на воздух создава одличен простор за поудобна работа.
 
 
 
 
Опрема за безжично далечинско управување.

Големината е колку еден мобилен телефон и може да се ракува со една рака.

Елегантните облини добро се вклопуваат на дланката.

Атрактивен магнетски дизајн кој може да биде додаден во основата на машината во секое време во било кој дел од работниоот процес.

Привлечна и удобна форма.
 
 
 
 
 
 
 

Лиена алуминиумска греда

 
Интегрален челичен калап за леење под притисок, лесен, флексибилен и ефикасен
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Со вештачкото стареење (вид тестирање на корозија), и третман за подобрување и финиширање, гредата поседува добар интегритет, цврстина, квалитетна површина, ригидност и еластичност. Алуминиумската легура се карактеризира со мала тежина и силна цврстина, кои се корисни за голема брзина на движење при обработка, а големата флексибилност е корисна за брзото сечење на разни материјали со висока точност. Лесната греда и дава на опремата голема брзина на работа, подобрувајќи ја ефикасноста на обработката и онбезбедувајќи подобар квалитет.