P-T серија

 
ДВОЈНА УПОТРЕБА НА
ЛАСЕРСКАТА МАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ

Безбедна • Еколошка
 
 
 
 
 
 

Параметри на производ

 
Модел
P3T P4T
Работна површина 3048mm*1524mm 4000mm*2000mm
Ласерска излезна моќност 6000w/3000w/2000w/1500w
Ефективен дијаметар за сечење на цевки Φ20- Φ230mm
Ефективен дијаметар за сечење квадратни цевки □20*20-□160*160mm
Правоаголна цевка Мин. должина на работ


Макс. дијаметар на надворешниот круг
≥20mm


≤230mm
Ефективна должина на сечење на цевките 3m/6m
Точност за позиционирање на оските X / Y / U 0.05mm
Точност за репозиционирање на оските X / Y / U 0.03mm
X / Y-оска максимална брзина на поврзување 100m/min
Максимална брзина на U оската 30m/min
 
 
 

Основа изработена од леано железо

 
 
Употребата на графитни делови, чија најниска јачина на затегнување е 200MPa, овозможува силна апсорпција поместувања и отпорност на абење. Содржи висок степен на јаглерод, со голема јачина и цврстина. Осетливоста на ниски температури и јазови во основата ги намалуваат загубите при употребата, задржувајќи ја прецизноста во работењето подолг период, а во исто време без деформации на основата за целиот животен циклус.
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud платформа за CNC машини за ласерко сечење
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Брзина на движење, размена за 10 секунди, бр.1 во индустријата

 
Систем со две автоматски платформи за размена

Брзото разменување помеѓу двете платформи значително ја подобрува ефикасноста во работата. Системот за пренесување на решетката и запчаникот има подобра цврстина и поголема точност, заштедуа време, ја прави работата поефикасна. Најголема брзина за размена на платформа е 10 секунди.
 
a_service
 
 
 
 
 
 
 

Ласерска глава со автоматско фокусирање

 

 • Автоматски фокус
  Применлив за повеќе фокални должини, автоматски прилагодлива фокална позиција во процесот на сечење на парчиња со различна дебелина.

 • Самостојност
  Фокалната должина е контролирана оперативен систем без мануелна регулација, со помалку грешки,

 • Брзина
  Употребената Бодор технологија за отсекување со светлина овозжува намалување на 90% од процесното време. Ласерската глава со автоматско фокусирањеможе автоматски да ги прочита параметрите за системско складирање при промена на различни метални плочи, со што се реализира совршено отсекување со помала потрошувачка на гас, електрична енергија, со помал трошок, и со голема ефикасност.

 • Прецизност
  Соодветно поставување на фокусна должина за пробивање и сечење за подобра прецизност.

 • Издржливост
  Вградената двојна структура за ладење со вода обезбедува постојана температура на компонентите за калимирање и фокусирање, со што се спречува прегревањето на леќите, а со тоа се продолжува нивниот работен век.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Автоматско избегнување на пречки

 
》ACC во индустрија за ласерско сечење
 
 
 

Интелигентен анти-судир

 
Радарниот систем од 360 степени ќе предвиди и открие какви било пречки, овозможувајќи и на Z-оската со голема брзина веднаш да избегне пречки доколку се случат
 
 
 
 

Овозможува поголема ефикасност, помалку трошоци

 
Пониска стапка на оштетување на главата на ласерот, што заначително го намалува трошокот за клиентот за одржување, а во исто време овозможува подолга издржливост.
Се избегнува прекин на производството предизвикано заради пречки со што обезбедувате континуирано производство.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пријатно и здраво за околината

 
Целосна заштитна обвивка


Целосната затворена заштита е за зголемена безбедност; стаклото за ласерска заштита ги штити луѓето од ласерско зрачење; системот за автоматско собирање на чад и прашина е еколошки; интелигентниот систем за набудување ја намалува стапката на несреќи, ние можеме само да уживаме во убавината и здравјето во процесот на сечење.

 
a_service
 
 
 
 
 
 
 

Самоцентрирачка стега

 
Автоматската електрична стега, струјата на моторот на стегање е чувствителна, прилагодлива и стабилна, опсегот на стегање е поширок и силата на стегање е поголема. Недеструктивно стегање на цевки, брзо автоматско центрирање и стегање на цевки, перформансот е постабилен. Големината на стегата е помала, инерцијата на ротација е мала, а динамичните перформанси се силни. Самоцентрирачката електрична стега, режим на запченички пренос, поголема ефикасност на преносот, долг работен век и голема работна сигурност.
 
 
 
 
 
 

Функција за аларм при низок притисок на помошниот гас

 
Обезбедува детекција на притисок во реално време – известување за абнормални активности, обезбедува ефект на сечење,прецизност и навремена замена на гасот.
 
 
 
 
 
 

WIFI Далечинска интелигентна помош

 
Глобална повратна информација во реално време
Обезбедување на анализа на дефекти во реално време и решавање на проблеми.
 
 
 
 
 
 
 

Приказ на оперативниот систем

 
Елегантен изглед

Првиот кој користеше UI дизајн во светот, кој овозможува приказот да одговори на табелата за обработка, правејќи ја обработката поинтуитивна. Елегантната форма точно се вклопува во каросеријата на машината. Силниот водоотпорен систем за дишење го создава најдобриот простор, со што работата е поудобна. Дијамантскиот процес на сечење и HD плазма екранот од калено стакло го прават екранот исклучителен и удобен за употреба.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Лиена алуминиумска греда

 
Интегрален челичен калап за леење под притисок, лесен, флексибилен и ефикасен
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Со вештачкото стареење (вид тестирање на корозија), и третман за подобрување и финиширање, гредата поседува добар интегритет, цврстина, квалитетна површина, ригидност и еластичност. Алуминиумската легура се карактеризира со мала тежина и силна цврстина, кои се корисни за голема брзина на движење при обработка, а големата флексибилност е корисна за брзото сечење на разни материјали со висока точност. Лесната греда и дава на опремата голема брзина на работа, подобрувајќи ја ефикасноста на обработката и онбезбедувајќи подобар квалитет.