Параметри на производ

 
Модел T230E
Работна површина 6500mm/9200mm
Ласерска излезна моќност 6000w/3000w/2000w/1500w
Точност за позиционирање по X / Y оските 0.05mm
Точност за репозиционирање по X / Y оските 0.03mm
Макс. брзина на движење по X-оската 100m/min
Мак. брзина на движење по Y-оската 95m/min

 
 
 

Поголема од поголемата

 
Максималниот дијаметар на сечење на Т серија е 30% подолг од главните производи на пазарот; Максималната тежина за сечење е 100% потешка од главните производи на пазарот.
 
 
 
 
Дијаметарот е зголемен за 30%
 
 
 
 
Тежината е зголемена за 100%
 
 
 
 
Погодно за сечење на разни цевки
 
 
 
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud Платформа за ласерски влакна и ЦНЦ Машини
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Контрола на допир

 
Првиот кој користи UI дизајн во светот со што овозможува приказ на табелата за обработка на екран.
Првиот кој користи UI дизајн во светот со што овозможува приказ на табелата за обработка на екран, правејќи ја обработката поинтуитивна. 1920 * 1080 екран на допир со висок капацитет од 10 точки. Елегантната форма точно се вклопува во каросеријата на машината. Силниот водоотпорен систем кој истовремено овозможува и добар проток на воздух создава најдобар простор за поудобна работа.Дијамантскиот процес на сечење и HD плазма екранот од калено стакло го прават екранот исклучителен и удобен за употреба. Повеќе пријатни работни методи и веселото расположение можат да ја подобрат ефикасноста на работата.

 
 
 
 
 
 

Целосно автоматска електрична стега

 
 
Двојната електрична стега со функција за автоматско центрирање е лесна за работа и бара малку одржување. Сосема новиот мотор дава точна контрола. Модуларните компоненти на стегата се независно развиени и може брзо да бидат заменети.
 
 
 
 
 
 

BodorPro Пребарување, Прецизно надградување

 
Новите четиристрани оптимизирани рабови ни овозможуваат поточно откривање на фитинзи за цевки.
 
 
 
 
 
 

Уред за целосно автоматско натоварување и истоварување

 
 
Натоварување:
Откако целиот пакет на цевки ќе бидат ставени на уредот за пренос, овие цевки можат интелигентно да се поделат, натоварат и да се поврзат беспрекорно со секачот за цевки со цел да се обезбеди навремен транспорт на само една цевка.

Истоварување:
Завршениот материјал автоматски се истоварува во силосите за делови, со помош на двојни ролери за поддршка на подолги делови; материјалите може да бидат автоматски подготвени за време на обработката, со скратено време за пренесување. Автоматското истоварување, деловите и остатоците автоматски се одвојуваат, со што се намалува времето за сортирање заштедувајќи работна сила, подобрувајќи ја производствената ефикасност на машината.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сечење на примероци

 
 
Погоден е за сечење јаглероден челик, не'рѓосувачки челик, алуминиум, месинг и легура на метални материјали.