Х160

 
Машини за ласерско сечење на цевки
 
 
 

Параметри на производ

 
Модел X160
Ефективна должина на сечење на цевки 6500mm
Излезна моќност 6000w/4000w/3000w/2000w/1500w/1000w
Ефективен дијаметар за сечење на цевки Φ10-160mm
Ефективен дијаметар за сечење квадратни цевки □10*10-□140*140mm
Правоаголна цевка Должина на работ
Дијаметар на надворешниот круг
10-160mm
≤160mm
Точност на позиционирање на X / Y оски 0.05mm
Точност на репозиционирање на X / Y оски 0.03mm
Полжав ролерНеактивен серво полжав
 
 
 

Прецизно детектирање на контури со што се постигнува прецизно сечење

 
За да се создаде фотоелектрично позиционирање, се применува функцијата за препознавање на контурата, што го решава проблемот со утврдување на точноста на елиптичната цевка и лумбалната тркалезна цевка. Ова го прави сечењето попрецизно и стабилно, а прецизноста на сечењето е најдобра во индустријата.

Имплементирано неиндуктивно и високо ефикасно препознавање на цефки ја детектира девијацијата на позиција на точност на сечење во целиот дел на метар во рамките на + 0,15 mm.

 
 
 
 

Самоцентрирачка интелигентна ЦНЦ стега, Прецизна контрола на позицијата за стегање

 
За да се создаде фотоелектрично позиционирање, се применува функцијата за препознавање на контурата, што го решава проблемот со утврдување на точноста на елиптичната цевка и лумбалната тркалезна цевка. Ова го прави сечењето попрецизно и стабилно, а прецизноста на сечењето е најдобра во индустријата.

Имплементирано неиндуктивно и високо ефикасно препознавање на цефки ја детектира девијацијата на позиција на точност на сечење во целиот дел на метар во рамките на + 0,15 mm.
 
 
 
 
 
 

Дебелина на ѕидот на цевката

 
thickness1
 
 
 
 
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud Платформа за ласерски влакна и ЦНЦ Машини
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Машина за леење кревет

 
 
Добра цврстина, голема прецизност, нема деформација за време на животниот циклус; Леана плоча од алуминиум, формирана преку процес со висока прецизност. Лесна и со добар динамичен перформанс.

 
 
 

Bodor Thinker 3.0 System

 
Софтвер за поддршка на сечење на цевки. Има силна компатибилност, стабилен систем и глатка обработка; Убав интерфејс, кој одговара на ергономијата и нуди удобно работење.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Препознатлив дизајн

 

Ново црно куќиште со затворен капак и моќен систем за вентилација овозможуваат нула загадување. Голема површина на ласерско заштитно стакло кое спречува оштетување на човечките очи. Систем кој секогаш потсетува на статусот на обработка на машината. Операциите се побезбедни и поефикасни.

 
 
 
 
 

Широк спектар на сечење на цевки

 
Најголем дијаметар на сечење што може да се одржи е 10мм-160мм и овозможува прецизно сечење на тркалезна цевка, квадратна цевка, правоаголна цевка, челичен агол, челичен канал, долга кружна цевка и елипсовидна цевка. Нормалната брзина на движење е 140m / мин, нормалната брзина во мирување е 170м / мин, голема ефикасност и заштеда на време.
 
 
 
 

Уред за целосен автоматски товар и истовар

 
 
Товар:
Опремен со помошен уред за товар и истовар. Автоматизацијата го намалува интензитетот на работата и ја подобрува ефикасноста. Нема автоматски склад, нема скапи перформанси. Најдобриот ефект за сечење произлегува од ласерскиот извор кој е со високи перформанси и стабилниот оперативен систем.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сечење на примероци

 
 
Погоден е за сечење јаглероден челик, не'рѓосувачки челик, алуминиум, месинг и легура на метални материјали.