Параметри на производ

 
Модел X260A
Ефективна должина на сечење на цевки 6500mm / 9200mm
Излезна моќност 6000w/4000w/3000w/2000w/1500w/1000w
Ефективно отсекување на цевка по дијаметар Φ20-260mm
Ефективно отсекување на квадратни цевки □20*20-□180*180mm
Правоаголна цевка Должина на работ
Дијаметар на надворешниот круг
20-200mm
≤260mm
Точност на позиционирање по X / Y оски 0.05mm
Точност на репозиционирање по X / Y оски 0.03mm
Полжав ролер Неактивен серво полжав
 
 
 

Прецизно отсекување овозможено со препознавање на надворешност

 
Користи функција на препознавање на надворешност и создава фотоелектричен регистар, кој помага за надминување на потешкотиите за прецизно откривање на елипсовидна и лумбална кружна цевка. Го прави сечењето попрецизно и постабилно, супериорно прецизно отсекување во цела индустрија.

Отсекувањето на цевките е неидунктивно и високоефикасно, со остварена позиција на девијација на метар должен со точност од 0.15.мм.
 
 
 
 

Самоцентрирачка интелигентна ЦНЦ стега

 

Прецизна контрола на позицијата за стегање

 
Користи функција за препознавање на надворешност и создава фотоелектричен регистар, кој помага за надминување на потешкотиите за прецизно откривање на елипсовидна и лумбална кружна цевка. Го прави сечењето попрецизно и поставилно, супериорно прецизно отскеување во цела индустрија.

Отсекувањето на цевките е неидунктивно и високоефикасно, со остварена позиција на девијација на метар должен со точност од 0.15.мм. на дебелината на ѕидот на цевката.
 
 
 
 
 
 

Дебелина на ѕидот на цевката

 
thickness1
 
 
 
 
 
 
 
 

Bodor Cloud

 
IoT Cloud платформа за CNC машини за ласерко сечење
 
 
 
 
 
 
 
 

Леано лежиште

 
 
Добра цврстина, голема прецизност, без деформации за време на животниот циклус; Леана плоча од алуминиум, формирана со процес на висока прецизност. Лесна и со добри динамички перформанси.
 
 
 

Bodor Thinker 3.0 System

 
Софтвер за поддршка на сечење на цевки. Со силна компатибилност, стабилен систем и мазна обработка; Привлечен интерфејс, кој одговара на ергономијата и нуди удобно работење.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Компактен дизајн вклопен во животната средина

 

Ново црно куќиште со затворен капак и моќен систем за вентилација овозможуваат нула загадување. Голема површина на ласерско заштитно стакло кое спречува оштетување на човечките очи. Систем кој секогаш потсетува на статусот на обработка на машината. Операциите се побезбедни и поефикасни.

 
 
 
 
 

Широк опсег за сечење на цевки

 
Најголемиот дијаметар кој може да биде отсечен е е 10 мм-160 мм, што овозможува прецизно сечење на тркалезна, квадратна и правоаголна цевка, со аголен челик, челичен канал, долга кружна цевка и елипсовидна цевка. Нормалната брзина на движење е 140m / мин, нормалната брзина нa мирување е 170м / мин, со голема ефикасност и заштеда на време.
 
 
 
 

Уред за целосно автоматско натоварување и истоварување

 
Натоварување:
Откако целиот пакет на цевки ќе бидат ставени на уредот за пренос, овие цевки можат интелигентно да се поделат, натоварат и да се поврзат беспрекорно со секачот за цевки со цел да се обезбеди навремен транспорт на само една цевка.

Истоварување:
Завршениот материјал автоматски се истоварува во силосите за делови, со помош на двојни ролери за поддршка на подолги делови; материјалите може да бидат автоматски подготвени за време на обработката, со скратено време за пренесување. Автоматското истоварување, деловите и остатоците автоматски се одвојуваат, со што се намалува времето за сортирање заштедувајќи работна сила, подобрувајќи ја производствената ефикасност на машината.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сечење на примероци

 
 
Погоден е за сечење јаглероден челик, не'рѓосувачки челик, алуминиум, месинг и легура на метални материјали.